Skip to main content

Haveman heeft ervaring met deze materialen en technieken

Vergulden

Door middel van dit proces wordt een harde slijtvaste laag goud aangebracht. Dit kan bij ons in verschillende kleuren en stijlen. Hiernaast heeft goud een aantal eigenschappen die voor technische doeleindes erg interessant kunnen zijn.

Verzilveren

Naast sieraden verzilveren wij ook veel schalen, theekannen, kandelaars en instrumenten. In combinatie met de lage contactweerstand van zilver is dit een metaal dat veel wordt uitgevoerd in de elektrotechniek.

Vertinnen

Tin wordt veel gebruikt in de conservenindustrie en in voedingsmiddelenmachines. Lees meer over de technische aspecten van tin.

Verchromen

Chroom heeft een lichtblauw uiterlijk en wordt veel in de auto-industrie en in het sanitair toegepast. Een van de fijne eigenschappen van chroom is dat het heel snel een oxidehuid vormt die kraakhelder is.

Vernikkelen

Nikkel wordt vaak toegepast als corrosiebescherming voor het grondmateriaal. Nikkel wordt ook als ondergrond gebruikt om chroom op aan te brengen. Vernikkelen wordt gebruikt om technisch de slijtvastheid te verbeteren.

Verkoperen

Koper is rood metaal dat regelmatig decoratief wordt uitgevoerd. Door aantasting met zuren kan koper daarnaast ook prachtig verkleuren. Koper is ook een goede elektrische en thermische geleider.

Verbronzen

Het verbronzen van onderdelen gebeurd ter verfraaiing van het uiterlijk. U kunt hierbij denken aan hang- en sluitwerk, sanitair en kunstobjecten. Het verbronzen is mogelijk in diverse kleuren.

Rhodineren

Met rhodineren worden sieraden verfraaid. Rhodium is een wit edelmetaal dat veelal verkocht word als witgoud. Wij kunnen een rhodiumlaag aanbrengen tot maximaal 0,1 micron dikte.

Polijsten

Slijpen/polijsten is een mechanische bewerking waarbij de kenmerken van het oppervlak worden veranderd. Met slijpen schuur je daadwerkelijk materiaal weg maar met polijsten vloeit het materiaal glad.

Anodiseren

Anodiseren is een elektrolytisch oxidatieproces, waarbij de oppervlaktelaag van het metaal wordt omgezet in een oxidelaag. Het anodiseren beschermd het grondmateriaal tegen verdere corrosie en is daarnaast ontzettend hard.

Chromateren

Met dit proces voorzien we aluminium met een chromaatlaag. De voornaamste reden voor deze behandeling is het beschermen tegen corrosie en het creëren van een goede hechtingslaag voor bijvoorbeeld lak.

Passiveren

Door het mechanisch bewerken van RVS veranderd plaatselijk de samenstelling van de legering. Er ontstaan ijzer- chroom en nikkel-oxides die verwijderd dienen te worden om de optimale corrosiebescherming weer te kunnen herstellen.

Stralen

Stralen van voorwerpen kan verschillende doeleinde hebben. Er worden hele fijne glasparel korrels tegen een oppervlak aangeblazen. Dit kan gedaan worden ter verfraaiing van het voorwerp, of om bijvoorbeeld materiaal te verwijderen.

Ontbramen

Ontbramen is het verwijderen van scherpe randen en bramen die zijn ontstaan tijdens het productieproces. Het geeft materialen een gladdere afwerking en verhoogt de veiligheid tijdens het verwerken van deze stukken.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.