Onze behandelingen

Vergulden

Decoratief vergulden: Door middel van dit proces wordt een harde slijtvaste laag goud aangebracht. Dit kan bij ons in verschillende kleuren en stijlen.

Technisch vergulden: Goud heeft een aantal eigenschappen die voor technische doeleindes erg interessant kunnen zijn.

Verzilveren

Decoratief verzilveren: Naast sieraden verzilveren wij ook veel schalen, theekannen, kandelaars en instrumenten.

Technisch verzilveren: In combinatie met de lage contactweerstand van zilver is dit een metaal dat veel wordt uitgevoerd in de elektrotechniek.

Vertinnen

Technisch vertinnen: Tin wordt veel gebruikt in de conservenindustrie en in voedingsmiddelenmachines. Lees meer over de technische aspecten van tin.

Verchromen

Decoratief verchromen: Chroom heeft een lichtblauw uiterlijk en wordt veel in de auto-industrie en in het sanitair toegepast. Een van de fijne eigenschappen van chroom is dat het heel snel een oxidehuid vormt die kraakhelder is.

Vernikkelen

Decoratief vernikkelen: Nikkel wordt vaak toegepast als corrosiebescherming voor het grondmateriaal. Nikkel wordt ook als ondergrond gebruikt om chroom op aan te brengen.

Technisch vernikkelen: Vernikkelen wordt toegepast voor technische doeleinden om bijvoorbeeld de slijtvastheid te verhogen. Omdat deze laag zuiver is, is het nikkel relatief zacht en nog te bewerken.

Verkoperen

Decoratief verkoperen: Koper is rood metaal dat regelmatig decoratief wordt uitgevoerd. Door aantasting met zuren kan koper daarnaast ook prachtig verkleuren.

Technisch verkoperen: Koper is ook een goede elektrische en thermische geleider. Daarnaast is koper goed te bewerken en in dikke lagen aan te brengen.

Verbronzen

Het verbronzen van onderdelen gebeurd ter verfraaiing van het uiterlijk. U kunt hierbij denken aan hang- en sluitwerk, sanitair en kunstobjecten. Het verbronzen is mogelijk in diverse kleuren.

Rhodineren

Met rhodineren worden sieraden verfraaid. Rhodium is een wit edelmetaal dat veelal verkocht word als witgoud. Wij kunnen een rhodiumlaag aanbrengen tot maximaal 0,1 micron dikte

Polijsten

Slijpen/polijsten is een mechanische bewerking waarbij de kenmerken van het oppervlak worden veranderd. Met slijpen schuur je daadwerkelijk materiaal weg maar met polijsten vloeit het materiaal glad.

Anodiseren

Anodiseren is een elektrolytisch oxidatieproces, waarbij de oppervlaktelaag van het metaal wordt omgezet in een oxidelaag. Het anodiseren beschermd het grondmateriaal tegen verdere corrosie en is daarnaast ontzettend hard.

Chromateren

Met dit proces voorzien we aluminium met een chromaatlaag. De voornaamste reden voor deze behandeling is het beschermen tegen corrosie en het creëren van een goede hechtingslaag voor bijvoorbeeld lak.

Passiveren

Door het mechanisch bewerken van RVS veranderd plaatselijk de samenstelling van de legering. Er ontstaan ijzer- chroom en nikkel-oxides die verwijderd dienen te worden om de optimale corrosiebescherming weer te kunnen herstellen.

Stralen

Stralen van voorwerpen kan verschillende doeleinde hebben. Er worden hele fijne glasparel korrels tegen een oppervlak aangeblazen. Dit kan gedaan worden ter verfraaiing van het voorwerp, of om bijvoorbeeld materiaal te verwijderen.

Ontbramen

Ontbramen is het verwijderen van scherpe randen en bramen die zijn ontstaan tijdens het productieproces. Het geeft materialen een gladdere afwerking en verhoogt de veiligheid tijdens het verwerken van deze stukken.