Skip to main content

Anodiseren

Anodiseren is een proces dat wordt toegepast op metalen objecten om hun oppervlakte-eigenschappen te verbeteren. Het houdt in dat het object wordt ondergedompeld in een elektrolytische oplossing en wordt blootgesteld aan een elektrische stroom. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde oxidatielaag op het oppervlak van het metaal. Deze laag versterkt de corrosiebestendigheid, slijtvastheid en esthetische uitstraling van het object. Anodiseren wordt vaak gebruikt voor aluminium en andere non-ferrometalen, en het biedt verschillende voordelen, zoals het creëren van een scala aan kleurrijke en duurzame afwerkingen, afhankelijk van het gebruikte metaal en de behandeling. Dit proces wordt ingezet in diverse toepassingen, van industrieel gebruik tot consumentenproducten, om metalen objecten te beschermen en te verfraaien.

Decoratief en Technisch anodiseren

Wij bieden twee vormen van anodiseren aan:

Anodiseren: is een elektrolytisch oxydatieproces, waarbij de oppervlaktelaag van het metaal wordt omgezet in een deklaag, meestal een oxyde, met beschermende, decoratieve of functionele eigenschappen. Het anodiseren wordt ook wel eloxeren genoemd.

Maatvast anodiseren: Bij maatvast anodiseren worden alle producten voor het anodiseren gecontroleerd op maatvoering. Er wordt dan bepaald hoe het proces uitgevoerd gaat worden. Bij twijfel over de maatvoering wordt overleg met de klant gepleegd. Na het proces worden weer alle onderdelen gecontroleerd op maatvoering. Het is soms zelfs mogelijk kleine maatafwijkingen met behulp van het anodiseerproces te herstellen

Anodiseren volgens specificaties

Wij kunnen technisch anodiseren voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.