Skip to main content

Chromateren

Chromateren, ook bekend als chemisch passiveren of conversiecoating, is een oppervlaktebehandeling die wordt toegepast op metalen objecten, voornamelijk aluminium en zijn legeringen, om hun corrosiebestendigheid te verbeteren. Tijdens het chromateerproces wordt het metaal ondergedompeld in een chemische oplossing die chroomverbindingen bevat. Hierdoor ontstaat een dunne chromaathoudende laag op het oppervlak van het metaal. Deze laag fungeert als een beschermende barrière tegen corrosie en oxidatie, waardoor het metaal langer meegaat en beter bestand is tegen omgevingsinvloeden. Chromateren biedt ook extra voordelen, zoals het bevorderen van de hechting van verf of coatings, en het kan resulteren in verschillende kleurvariaties, van helder tot iriserend, afhankelijk van het type chromateerproces dat wordt gebruikt. Dit maakt chromateren een waardevolle behandeling voor een breed scala aan industriële en consumententoepassingen waar duurzaamheid en bescherming essentieel zijn.

Technisch chromateren van aluminium

Chromateren van aluminium wordt toegepast in de elektrotechnische industrie, wegens de goede hechting en corrosiebestendigheid, in gevallen dat anodiseren niet uitvoerbaar of oneconomisch is en in gevallen dat een zo laag mogelijke contactweerstand vereist is.

Soorten lagen :

  • Alodine 1000 (blank, 6-waardig)
  • Alodine 1200S (geel, 6-waardig)
  • Surtec 650 (blank/grijsblauw, 3-waardig)

Alleen Surtec 650 voldoet aan de RoHS omdat hier 3-waardig chroom wordt toegepast.

Chromateren volgens specificaties

Wij kunnen technisch chromateren voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.