Skip to main content

Ontbramen

Ontbramen is een cruciale stap in de metaalbewerking, waarbij de scherpe randen, bramen genaamd, die ontstaan ​​tijdens snij-, boor- of machinale bewerkingen van metalen objecten worden verwijderd. Bramen kunnen niet alleen esthetisch onaantrekkelijk zijn, maar ook gevaarlijk zijn en de functionaliteit van het object verminderen. Tijdens het ontbraamproces worden diverse technieken gebruikt, zoals handmatig schuren, borstelen, machinaal slijpen of het toepassen van speciale gereedschappen. Het doel is om een gladde en uniforme rand te creëren, wat resulteert in een veiliger, functioneler en esthetisch aantrekkelijker eindproduct. Ontbramen is van groot belang in verschillende industrieën, van productie tot engineering, waar nauwkeurige afwerking essentieel is voor optimale prestaties en kwaliteit.

Decoratief en Technisch ontbramen

Ontbramen is het verwijderen van scherpe randen en bramen die zijn ontstaan tijdens het productieproces. Het geeft materialen een gladdere afwerking en verhoogt de veiligheid tijdens het verwerken van deze stukken.

Vooral met mechanische bewerkingen blijven er scherpe of opstaande randjes achter. Het weghalen van bramen kan zowel handmatig als mechanisch. Een vijl of slijpband zijn goede manieren om bramen te verwijderen. Wanneer meerdere kleine onderdelen ontbraamd moeten worden gebeurd dit vaak in een trommel met polijststenen.

Ontbramen volgens specificaties

Wij kunnen technisch ontbramen voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.