Skip to main content

Passiveren

Passiveren van roestvrij staal is een cruciale oppervlaktebehandeling die gericht is op het verbeteren van de corrosiebestendigheid van dit materiaal. Tijdens het passiveringsproces wordt het roestvrij staal behandeld om een beschermende chroomoxide-laag te vormen op het oppervlak. Deze laag is extreem dun en onzichtbaar voor het oog, maar speelt een vitale rol in het verhogen van de weerstand van het roestvrij staal tegen roest en corrosie. Door het creëren van deze chroomoxide-barrière worden microscopische onvolkomenheden en verontreinigingen geëlimineerd, waardoor het metaal minder vatbaar wordt voor aantasting in agressieve omgevingen. Passiveren zorgt niet alleen voor een langere levensduur van het roestvrij staal, maar ook voor het behoud van de visuele aantrekkingskracht en de integriteit van het materiaal, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan toepassingen, van medische instrumenten tot keukenapparatuur.

Technisch passiveren van roestvrijstaal

Passiveren van rvs wordt toegepast om de corrosiebeschermende oxidehuid weer te herstellen na mechanische bewerking of fabrikage van het produkt.

Zonder het passiveren kan ook rvs roesten!

Aan het passiveren gaat soms een beitsbehandeling vooraf om het oppervlak te reinigen van eventuele vreemde metaaldelen of oxidatie zoals bijvoorbeeld na het lassen.

Passiveren volgens specificaties

Wij kunnen technisch passiveren voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.