Skip to main content

Polijsten

Polijsten is een voorbereidende stap in het veredelingsproces van metalen objecten, zoals vergulden, verzilveren, verchromen en meer. Het omvat het zorgvuldig schuren, schrapen of schuren van het oppervlak van het object om eventuele onregelmatigheden, krassen en imperfecties te verwijderen. Dit creëert een glad en uniform oppervlak dat de basis legt voor een optimale hechting van de edelmetalen of coatings. Het polijsten verbetert niet alleen de esthetische uitstraling van het object, maar zorgt ook voor een nauwkeurige en duurzame afwerking. Door deze grondige voorbereiding wordt de uiteindelijke toepassing van materialen zoals goud, zilver, chroom of andere edelmetalen effectiever en blijft deze langer intact, waardoor het object een prachtige en langdurige glans behoud

Decoratief en Technisch polijsten

Het polijsten van voorwerpen is een voorbehandeling voor het vergulden, verzilveren en verchromen.

Vele andere voorbehandelingen zijn mogelijk zoals borstelen, schuren (matteren) en glasparelstralen. Deze bewerkingen noemen wij mechanische voorbehandelingen. Ook wordt polijsten en de andere voorbehandelingen vaak toegepast als eindafwerking. Ook hierin kunnen wij u op een goede wijze adviseren.

Deze voorbehandelingen hebben tot doel het verbeteren van de ruwheid : verkleinen (polijsten), vergroten (matteren). Verwijderen van oxydehuid of walshuid. Reinigen van een lasnaad. Afronden van scherpe kanten.

Polijsten volgens specificaties

Wij kunnen technisch polijsten voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.