Skip to main content

Rhodineren

Rhodineren is een techniek die wordt toegepast om objecten te voorzien van een dunne laag rhodium, een edelmetaal dat behoort tot de platinagroep. Deze laag wordt aangebracht op het oppervlak van objecten, zoals sieraden, om ze te verfraaien, beschermen en verbeteren. Rhodineren zorgt voor een heldere, zilverwitte afwerking die zowel duurzaam als aantrekkelijk is. Het dient als een beschermende barrière tegen corrosie en oxidatie, waardoor slijtage en verkleuring worden tegengegaan. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor witgouden sieraden en zilveren voorwerpen om ze een glanzende en langdurige afwerking te geven. Rhodineren vereist precisie en vakmanschap om een uniforme en aantrekkelijke coating te bereiken, waardoor objecten niet alleen een verhoogde esthetische waarde krijgen, maar ook langer meegaan.

Decoratief en Technisch rhodineren

Rhodineren van metalen wordt toegepast om ze te beschermen tegen corrosie, de glij weerstand te verlagen en om sieraden te verfraaien.
Rhodium heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het is bijna net zo hard als Chroom.

Oppervlakken anders dan nikkel, zilver, goud of platina zouden eerst vernikkeld moeten worden. Een tussenlaag van nikkel is zeker nodig als de onderdelen gemaakt zijn van corrosie- of hittebestendig staal.

Rhodineren volgens specificaties

Wij kunnen technisch rhodineren voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.