Skip to main content

Stralen

Stralen is een proces waarbij kleine deeltjes zoals zand, glasparels of staalkorrels onder hoge druk op het oppervlak van een metalen object worden gespoten. Het doel van stralen is om onzuiverheden, roest, verf, corrosie en andere oneffenheden te verwijderen en het oppervlak voor te bereiden op verdere behandelingen, zoals schilderen, coaten, of om het een uniforme textuur te geven. Door de krachtige impact van de straaldeeltjes worden ongewenste lagen verwijderd en wordt het oppervlak gereinigd tot een frisse, schone toestand. Stralen verbetert niet alleen de hechting van vervolgprocessen, maar kan ook dienen om het oppervlak een bepaalde ruwheid of textuur te geven, afhankelijk van het gebruikte straalmateriaal en de druk. Dit proces is essentieel om hoogwaardige afwerkingen en duurzame resultaten te bereiken in verschillende industrieën, van automotive tot constructie.

Decoratief en Technisch stralen

Stralen van voorwerpen kan verschillende doeleinde hebben. Er worden hele fijne glasparel korrels tegen een oppervlak aangeblazen. Dit kan gedaan worden ter verfraaiing van het voorwerp, of om bijvoorbeeld materiaal te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het verwijderen van roest, of het stralen van voorwerpen om oneffenheden te laten verdwijnen.

Stralen volgens specificaties

Wij kunnen technisch stralen voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.