Skip to main content

Verbronzen

Verbronzen is een procedé dat wordt toegepast om het uiterlijk van objecten zoals hang- en sluitwerk, sanitair en kunstwerken te verfraaien. In plaats van het aanbrengen van een daadwerkelijke dunne bronzen laag, wordt hierbij een chemische behandeling gebruikt om het oppervlak van het object de warme en karakteristieke tinten van brons te geven. Dit geeft de objecten een antieke of gepatineerde uitstraling, wat bijdraagt aan hun esthetiek en historische charme. Het verbronzen is een methode die vaak wordt gebruikt om moderne objecten een nostalgisch en klassiek karakter te geven, en wordt gewaardeerd om de extra diepte en textuur die het aan het oppervlak toevoegt.

Verbronzen decoratief

Het verbronzen van onderdelen gebeurd ter verfraaiing van het uiterlijk. U kunt hierbij denken aan hang- en sluitwerk, sanitair en kunstobjecten.

Het verbronzen is dus niet het fysiek aanbrengen van een bronslaag (koper/tin) voor bijvoorbeeld het opdikken van assen. Deze bewerking voeren wij helaas niet uit.

Het verbronzen is mogelijk in diverse kleuren. Verbronzen kan over koper, messing of andere koperlegeringen. Niet koper houdende metalen kunnen eventueel eerst verkoperd worden. Niet koper houdende metalen die over messing verbronsd moeten worden zullen eerst moeten worden vermessingd. Deze bewerking voeren wij echter niet uit.

Elk van de basismaterialen geeft een ander uiterlijk aan het verbronsde voorwerp. Het verbronzen is in feite het kunstmatig verouderen van het basismateriaal door middel van oxideren, doorschuren en nabehandelen met was. Verbronzen wordt ook wel patineren of bruineren genoemd.

Verbronzen volgens specificaties

Wij kunnen technisch Verbronzen voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.