Skip to main content

Verchromen

Verchromen is een ambachtelijk proces waarbij een dunne laag chroom op het oppervlak van een object wordt aangebracht, vaak van metaal, om zowel de duurzaamheid als de esthetische aantrekkingskracht te verbeteren. Na grondige reiniging en voorbereiding van het object, wordt het ondergedompeld in een chroomhoudende oplossing, meestal door elektrolyse. Deze laag chroom biedt niet alleen een glanzende en reflecterende afwerking die visueel aantrekkelijk is, maar verbetert ook de weerstand tegen corrosie, roest en slijtage. Het resultaat is een object dat zowel functioneel als mooi is, en daarom wordt verchromen veel toegepast in industrieën zoals auto-onderdelen, keukenapparatuur, en designobjecten, waarbij het vakmanschap en de technische precisie samenkomen om zowel de prestaties als de esthetiek te verbeteren.

Decoratief verchromen

Glanschroom geeft een heel lichte blauwachtige lichtreflex met daglicht en is daarmee te onderscheiden van nikkel. Met sierverchromen worden lagen aangebracht van 0,1 tot 0,25 micron dikte. Wij kunnen het sierchroom in glans of matte finish aanbrengen al naar gelang uw wensen. De matte finish wordt verkregen door vooraf te schuren of te glasparel stralen.

Verchromen technisch

Chroom vormt aan de lucht direct een oxydehuid die niet dof wordt en die zich als een edelmetaal gedraagt. Glanschroom wordt ook onder andere toegepast als aanloopbestendige toplaag op nikkel.

Check onze badafmetingen voor de mogelijkheden!

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.