Skip to main content

Vergulden

Vergulden is een techniek waarbij een dunne laag goud wordt aangebracht op het oppervlak van een object. Dit wordt meestal gedaan om een luxueuze uitstraling te creëren, waardoor het object een prachtige glans en elegantie krijgt. Vergulden wordt vaak toegepast in de sieradenindustrie en bij het decoreren van ornamenten en kunstwerken. Het proces kan ook technische voordelen bieden, zoals verbeterde elektrische geleiding en corrosiebestendigheid. Het resultaat van vergulden is een verfijnd en duurzaam oppervlak dat de waarde en esthetische aantrekkingskracht van het object aanzienlijk verhoogt.

Vergulden decoratief

Decoratief wordt veelal in de sieradenindustrie toegepast. In onze decoratieve goudbaden zitten wat glansmiddelen toegevoegd die voor een extra mooi glanzend oppervlak zorgen. Een mooie bijkomstigheid is dat hierdoor de goudlaag ook harder en slijtvaster is. Wij zijn in staat om te vergulden in 14, 18 en 24 karaat. Naast de verschillende geelgouden kleuren kan er ook met het uiterlijk gespeeld worden door het oppervlak te matteren m.b.v. glasparelstralen of matschuren.

Vergulden technisch

Goud heeft een aantal eigenschappen die voor technische doeleindes erg interessant kunnen zijn. Technisch wordt vaak toegepast om bijvoorbeeld de elektrische geleiding te verhogen. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld; soldeerbaarheid, warmtegeleiding en corrosiebescherming. Goud is ook een inert materiaal en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor chemische resistentie.

Vergulden volgens specificaties

Wij kunnen technisch vergulden voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.