Skip to main content

Verkoperen

Verkoperen is een techniek waarbij een dunne laag koper wordt aangebracht op het oppervlak van een object. Dit wordt meestal bereikt door het object onder te dompelen in een koperhoudende oplossing en gebruik te maken van elektrolyse. De kopercoating die hierdoor ontstaat, biedt niet alleen een glanzende en decoratieve afwerking, maar verbetert ook de weerstand tegen corrosie en oxidatie. Verkoperen wordt vaak toegepast in verschillende industrieën, zoals elektronica, juwelenproductie en kunstambachten. Naast het verbeteren van de visuele aantrekkingskracht voegt verkoperen ook duurzaamheid en bescherming toe aan het object, wat resulteert in een verhoogde levensduur en algehele kwaliteit.

Verkoperen decoratief

Ter verfraaiing op siervoorwerpen. Het verkoperde oppervlak wordt daarna soms chemisch behandeld om een antiekbronskleur of andere kleur te verkrijgen. Met schuren en kratsen is op voorwerpen met een reliëf in het oppervlak een fraai schilderachtig uiterlijk aan te brengen. Om op een economische manier een hoogglanzend oppervlak te bereiken, of om kleine oneffenheden in het oppervlak weg te werken.

Verkoperen technisch

Als hechtingsondergrond voor galvanische deklagen, op gietwerk, aluminium (met nikkel tussenlaag), lood, tin en hun legeringen. Om materiaaloppervlakken te voorzien van een goede elektrische en/ of thermische oppervlaktegeleiding. Als tussenlaag om spanningen op te vangen. Om ondermaatse (afgesleten) machine-onderdelen te repareren. Als lagermateriaal, wegens het zelfsmerend vermogen. Wegens de mogelijkheid om dikke lagen op te bouwen bij het elektroformeren. Als zacht dichtingsmateriaal op een harde ondergrond.

Verkoperen volgens specificaties

Wij kunnen technisch Verkoperen voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.