Skip to main content

Vernikkelen

Vernikkelen is een procedé waarbij een dunne laag nikkel op het oppervlak van een object wordt aangebracht. Dit gebeurt meestal door het object onder te dompelen in een nikkelhoudende oplossing en gebruik te maken van elektrolyse. De resulterende nikkelcoating biedt niet alleen een glanzende en aantrekkelijke afwerking, maar verbetert ook de duurzaamheid en weerstand tegen corrosie van het object. Dit maakt vernikkelen tot een veelgebruikte techniek in diverse industrieën, waaronder elektronica, automotive en decoratieve toepassingen. Het proces voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar versterkt ook de functionele eigenschappen van het object, wat resulteert in een verbeterde algehele kwaliteit en levensduur.

Vernikkelen decoratief

Decoratief vernikkelen kan worden toegepast als corrosiebescherming en wordt gebruikt om ijzer-, koper- of zinklegeringen te beschermen tegen corrosie in stedelijke, industriële of maritieme omgevingen en is afhankelijk van de laagdikte. Nikkel wordt ook toegepast als onderlaag van chroom of edele metalen. Bij decoratief, als eindfinish toegepast, wordt het basismateriaal vaak vooraf gepolijst of geborsteld om een mooi resultaat te verkrijgen.

Vernikkelen technisch

Technisch vernikkelen wordt toegepast voor technische doeleinden om bijvoorbeeld de slijtvastheid te verhogen en te beschermen tegen corrosie zover als de gespecificeerde laagdikte dit toelaat. Zeer dikke lagen neergeslagen uit een Sulfamaat proces kunnen worden gebruikt voor het opbouwen van gesleten of ondermaatse delen. Tevens beschermt deze laag tegen corrosie.

Vernikkelen volgens specificaties

Wij kunnen elektrolitisch vernikkelen volgens alle bestaande specificaties. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via email of telefonisch. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Het chemisch of stroomloos (electroless/NiP) vernikkelen voeren wij niet uit!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.