Vernikkelen

Decoratief vernikkelen
Decoratief vernikkelen kan worden toegepast als corrosiebescherming en wordt gebruikt om ijzer-, koper- of zinklegeringen te beschermen tegen corrosie in stedelijke, industriële of maritieme omgevingen en is afhankelijk van de laagdikte. Nikkel wordt ook toegepast als onderlaag van chroom of edele metalen. Bij decoratief, als eindfinish toegepast, wordt het basismateriaal vaak vooraf gepolijst of geborsteld om een mooi resultaat te verkrijgen.

Technisch vernikkelen
Technisch vernikkelen wordt toegepast voor technische doeleinden om bijvoorbeeld de slijtvastheid te verhogen en te beschermen tegen corrosie zover als de gespecificeerde laagdikte dit toelaat. Zeer dikke lagen neergeslagen uit een Sulfamaat proces kunnen worden gebruikt voor het opbouwen van gesleten of ondermaatse delen. Tevens beschermt deze laag tegen corrosie.

Vernikkelen volgens specificaties
Wij kunnen elektrolitisch vernikkelen volgens alle bestaande specificaties. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via email of telefonisch. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Het chemisch of stroomloos (electroless/NiP) vernikkelen voeren wij niet uit!

Laagdikte meetrapport
Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.