Skip to main content

Vertinnen

Vertinnen is een proces waarbij een dunne laag tin wordt aangebracht op het oppervlak van een object. Dit wordt vaak gedaan door het object in contact te brengen met gesmolten tin of door het onder te dompelen in een tinhoudende oplossing. Het doel van vertinnen is tweeledig: het verbetert de corrosiebestendigheid van het object en kan ook dienen als een beschermende laag tegen oxidatie. Bovendien kan vertinnen de soldeerbaarheid van het object vergroten, waardoor het gemakkelijker wordt om verbindingen te maken in elektronica en andere industrieën. Vertinnen wordt veel gebruikt in de voedselindustrie, zoals bij het bekleden van blikjes om voedselverspilling te voorkomen. Het proces resulteert in een glad en helder oppervlak dat de levensduur en prestaties van het object aanzienlijk kan verbeteren.

Applicatie van vertinnen

In de conservenindustrie, in koelkasten, bij de melkverwerking en in voedingsmiddelenmachines. Als lagermateriaal, wegens het zelfsmerend vermogen. In de elektrotechniek, op constructieonderdelen. Voor de verhoging van soldeerbaarheid.

Vertinnen technisch

Vertinnen beschermt tegen corrosie en verbetert soldeerbaarheid. Gebruikt in elektronica, voedselblikjes, beschermende coatings, medische apparaten, decoratie, galvanisatie en meer voor duurzaamheid en functionaliteit.

Vertinnen volgens specificaties

Wij kunnen technisch vertinnen voor u uitvoeren volgens alle geldende specificaties. Stuur ons voor meer informatie hierover een email of neem telefonisch contact op. Wij zijn altijd direct bereikbaar!

Laagdikte meetrapport

Wij kunnen tegen een meerprijs van € 45,- per order of als onderdeel van de order een meetrapport van de neergeslagen laagdikte voor u maken, eventueel in combinatie met een COC. Deze laagdikte meten wij met een Fischerscope X-Ray XAN van Fischer.

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.