Skip to main content

Verzilveren

Verzilveren is een verfijnde oppervlaktebehandeling waarbij een dun laagje zilver wordt aangebracht op diverse objecten. Dit proces draagt niet alleen bij aan de esthetische waarde van de behandelde voorwerpen, maar biedt ook bescherming tegen corrosie en verbetert de elektrische geleidbaarheid.

Wat is verzilveren

Verzilveren is een oppervlaktebehandeling waarbij een zilverlaag wordt aangebracht op een stuk ander metaal. Hiervoor zal eerst het object schoongemaakt en voorbereid moeten worden. Daarna kan de zilveren laag aangebracht worden met behulp van elektrolyse.

Waarom iets laten verzilveren?

Objecten verzilveren kan op basis van diverse redenen. Wij verzilveren op basis van decoratieve of technische doeleinden:

Decoratief verzilveren

Verzilveren dient zich perfect voor het mooi maken van diverse voorwerpen. Zilver heeft een mooie glanzende, witte uitstraling en daarom perfect voor een mooi esthetisch effect. Decoratief verzilveren wordt bijvoorbeeld ingezet voor objecten als sieraden, bestek, schalen en schoentjes. 

Wanneer wij spreken van decoratief verzilveren houdt dat in dat we objecten weer opknappen. Hierbij kunnen we onderdelen mat stralen of secuur polijsten om vervolgens het zilver aan te brengen. Objecten worden dan weer helemaal naar wens mooi gemaakt om weer jaren mee te kunnen gaan.   

Technisch verzilveren

Zilver heeft een zeer lage weerstand en uitstekende elektrische en thermische geleidbaarheid. Als edelmetaal oxideert het niet en heeft het een goed reflecterend vermogen, wat bijdraagt aan de kwaliteit van optische media zoals bijvoorbeeld reflectoren. Zilver is bestand tegen diverse chemicaliën, waaronder geconcentreerde logen. Ook heeft het bacteriedodende eigenschappen.

In de elektrotechniek wordt zilver gebruikt voor elektrische verbindingen vanwege de lage contactweerstand. Als lagermateriaal heeft zilver zelfsmerende eigenschappen en een specifiek voordeel is het zelfsmerend effect bij verzilveren van roestvrijstalen onderdelen zoals bouten en moeren. Dit voorkomt galvanische corrosie en zorgt ervoor dat de onderdelen, zelfs na 20 jaar, soepel loskomen zonder vast te roesten.

Toepassingen en mogelijkheden

Voorbeelden van items die bij ons decoratief of technisch verzilverd kunnen worden, zijn onder andere: 

  • Kinderschoentjes
  • Connectoren
  • Bestek
  • Wijnkoelers
  • Schalen
  • Boterbakjes
  • Plaatwerk
  • Bouten en moeren 
  • Etc.

Productinformatie

We verzilveren objecten met maximale afmetingen van Verzilveren maximaal 2000 x 600 x 500 mm. Let wel op: het grondmateriaal van het desbetreffende object is hierbij bepalend, afhankelijk van de nodige voorbewerking. De afmetingen kunnen daardoor variëren. Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te voorzien van deskundig advies met betrekking tot de afmetingen en de dikte van verzilveren.

Voor het verzilveren hanteren we een minimale orderwaarde van €75,- excl. btw, plus eventuele transportkosten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals materiaalkosten en arbeid. De gemiddelde doorlooptijd voor verzilveren is drie weken, maar voor speciale aanvragen zijn altijd oplossingen mogelijk. We stemmen graag af wat mogelijk is. 

Verzilveren bij Haveman Edelmetaal

Wilt u meer weten over onze verzilvering service of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te adviseren en te voorzien van hoogwaardige verzilveringen volgens uw specifieke wensen en eisen. 

Interesse in onze services?

Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen of wanneer u interesse heeft in een van onze diensten via ons online offerte formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.